Truus_Scheepers_Therapeut_Coach_Amsterdam_symbool_hand_klein

Wie ben ik

Ik heb diepgaande interesse in dat wat de mens beweegt. Mijn leven staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling, zowel die van mijzelf als de ontwikkeling van alle mensen waarmee ik heb mogen werken.

Mijn loopbaan ontvouwt zich in een drieluik. Als jonge vrouw werkte ik als logopedist in een academisch ziekenhuis. Ik ontdekte dat ik naadloos aan kon sluiten bij de gevoelens van de ouders en de kinderen waarmee ik werkte. Door dicht bij mezelf te blijven mocht ik ook dicht bij mijn cliënten komen en bracht daarmee ontwikkeling op gang.

Vervolgens heb ik 30 jaar training en coaching gegeven in het bedrijfsleven. In deze fase heb ik gaandeweg mijn stevigheid kunnen inzetten bij het faciliteren van ontwikkeling. Ik heb gedragstrainers opgeleid in Nederland, Rusland en China.

Nu heb ik een praktijk in therapie en coaching. Samen met mijn cliënten ga ik op zoek naar patronen die in hen werkzaam zijn en welk verlangen daaronder ligt. Dat wat het verlangen bedrukt/onderdrukt/in de weg zit wordt onderzocht en aan het licht gebracht. Ik creëer veiligheid en uitdaging waardoor de cliënt snel doordringt tot de kern en daar antwoorden vindt. Zo komt er al doende een proces op gang waarbij de persoon in toenemende mate over het in zijn bron aanwezige potentieel kan beschikken. En vervolgens vanuit kracht kan handelen.

Fotocredits:
Sofia Lovegrove

Mijn werkwijze

We gaan samen op zoek naar wie jij in je wezen bent. Eerst brengen wij in beeld welke herhalende patronen in jouw leven werkzaam zijn. Vervolgens komen daar herkenbare thema’s uit voort. Je krijgt hierdoor meer zicht op wat jij doet en waarmee je jezelf in ongewenste situaties brengt. Met behulp van creatieve werkvormen kunnen schaduwdelen naar boven komen.

Bijvoorbeeld door te werken met verhalen, archetypen, tekeningen, polariteiten, dromen en actieve imaginatie. Via de symbolische werkelijkheid krijg je gemakkelijker toegang tot jouw binnenwereld waar zich ongekende krachten en kwaliteiten bevinden. Door het onderkennen en accepteren ervan ervaar je heelheid. Hoe je jezelf van binnen voelt valt steeds meer samen met het gedrag dat je naar buiten laat zien.

Het gevolg is dat je in staat bent om vanuit vertrouwen te handelen. Je wordt vrijer en onafhankelijker van anderen terwijl de verbinding zich verdiept. Je treedt de wereld vanuit kracht tegemoet.

Truus_Scheepers_Therapeut_Coach_Amsterdam_website_wiebenik

Foto: Het Boek der Symbolen
Gouache op papier, 18e eeuw, Punjab, India

Klantervaringen

“Truus gaf mij met haar warme, stevige coaching, inzicht en vertrouwen. Ze begeleidde mij door een groeisprong, zowel in de uitvoering van mijn vak als in mijn persoonlijke proces.”

“Ik heb Truus leren kennen als een coach die samen met jou op een zorgvuldige en onderzoekende manier het veld open legt. Haar oordeelloze manier van kijken geeft permissie om te laten zijn wat is. Vanuit daar is beweging en het nemen van verantwoordelijkheid voor keuzes mogelijk.”

“Wil je wezenlijke stappen maken? Ben je bereid om daarvoor door te dringen tot in de kern? En durf je echt in de Spiegel te kijken? Dan ben je bij Truus aan het juiste adres! Ik heb haar coaching ervaren als een leerzame en leuke ontdekkingsreis. Met waardevolle en direct bruikbare inzichten als rijk resultaat.”

Foto 1 slider: Het Boek der Symbolen
Georgia O’Keeffe – Lake George, 1922 Verenigde Staten

Foto 2 & 3 slider: Privé bezit – schilderij
Spiegelbeeld – Marli Turion

Foto 4 slider: Privé bezit – schilderij
De Wolf – Huang Zhiqiong