Truus_Scheepers_Therapeut_Coach_Amsterdam_symbool_hand_klein

Wanneer coaching

Coaching start vaak met een werkgerelateerde vraag. Nader beschouwd blijken de thema’s die gerelateerd zijn aan de vraag vaak ook op andere levensgebieden te spelen. Tijdens de coaching kijken we ook naar thema’s in de privé situatie  en gelijktijdig blijft de focus liggen op het eigen leiderschap binnen werk en loopbaan.

Vragen zoals:

  • Hoe kom ik in het werk beter voor mezelf op?
  • Hoe voorkom ik terugkerende conflicten op het werk?
  • Hoe kan ik mij profileren en doorgroeien in mijn loopbaan?
  • Hoe breng ik een betere balans aan tussen privé en werk?
  • Hoe zet ik mijn autoriteit authentiek neer?
  • Hoe ga ik om met invloed en macht?
  • Hoe kan ik grenzen stellen?

De duur van een coaching traject varieert van 6 tot 10 gesprekken, gedurende een half jaar tot negen maanden. Tussen de sessies werk je met gerichte opdrachten.

Focus bij coaching

Bij coaching zoeken we samen naar persoonlijke thema’s gerelateerd aan jouw coaching vraag. Wat is jouw verlangen en wat zou een goed resultaat zijn van de coaching? Ik kijk met een systemische blik.  Ben je blij met de plek die jij op het werk en privé inneemt? Maak je jezelf niet groter of kleiner dan passend is. Is het geven en nemen in de interactie met collega’s, baas, partner, kinderen, vrienden en anderen in balans? We verkennen wat jij vanuit jouw uniciteit kunt inzetten om je verder te ontplooien. Jouw talenten kun je gaandeweg gemakkelijker in gedrag omzetten en daarmee een verschil maken voor jezelf en anderen. Vanzelfsprekend versterk je daarmee jouw bijdrage aan het grotere geheel in de zin van maatschappij, bedrijf en gezin.

Voor wie was ik coach

Ik coach mensen uit alle lagen van de organisatie en ieder mens die vragen heeft over zijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ken de dynamieken die in organisaties spelen en de invloed daarvan op de rol die iemand heeft. Ik werk met mensen uit verschillende culturen en met expats.

Foto 1 slider: Privé bezit schilderij
Spiegelbeeld – Marli Turion

Foto 2 slider: Het Boek der Symbolen
Lily Sandover Kngwarreye – Sandover River, 1989 Australië

Foto 3 slider: Het Boek der Symbolen
Een vrouw in Zuid-India voltooid een ‘visueel gebed’

Foto 4 slider: Het Boek der Symbolen
Georgia O’Keeffe – Lake George, 1922 Verenigde Staten